jutalom út

2020.01.09. 16:00

Erdélybe mennek a Klebelsberg Kollégium híradós diákjai

Egy számukra teljesen új műfajban mutatkoztak be a Klebelsberg Kollégium diákjai. Híradót készítettek nyári élményeikből. Az alapötletet az Erzsébet Program kreatív pályázata adta, amelynek első díját is elnyerték.

Turbéki Bernadett

A történet nyáron kezdődött, amikor az Arany János Tehetséggondozó Programban részt vevő „előképzős” diákok Erzsébet táborban vettek részt.

– A „nulladik” évfolyamosaink mindig egy zánkai csapat­építő táborral kezdik a tanévet, ahol minden programot kipróbálhatnak – mondta Horváth Balázsné kollégiumi csoportvezető. – A kreatív pályázatot éppen nekik találták ki: az idei Erzsébet tábort kellett bemutatni. Vati Kamilla kitartóan összefogta a társaságot és levezényelte a produkciót, így született meg a „Klebi Híradó”, amelynek nyersanyagát Varju Ákos és Ambrus Attila vágták össze.

Horváth Balázsné arról is beszélt érdeklődésünkre, hogy a gyerekek nem hiába várták annyira az eredményt, ők nyerték el ugyanis a pályázat első díját. Nemcsak Budapestre utazhattak a Nemzeti Nagycirkusz díjkiosztó gálájára, hanem egy nyári, erdélyi utazással is gazdagodtak jutalomként, amely talán alapja lehet majd a Klebi Híradó egy újabb hírösszefoglalójának.

Címkék#Klebelsberg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában