partnerség

2020.01.21. 18:46

Hetesi iskola lett a PTE tagintézménye

A hetesi Somssich Imre Általános Iskola partnerintézménye lett a Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központjának.

Góz Lilla

A somogyi oktatási intézmény 2019 novemberében pályázatot nyújtott be a kapcsolat kiépítésére.

– Tavaly év végén küldtük el bemutatkozó levelünket és ehhez csatoltuk módszertanunkat, angol tanár és tanító képzés területén pályáztunk – mondta el Laczó Zita, a hetesi általános iskola vezetője. Hozzátette: már idén érkeznek hozzájuk hallgatók, akik egy éves gyakorlatukat töltik a somogyi iskolában.

– Szakmai előrelépés számunkra ez a kapcsolat, kollégáim pedig szívesen adják át tudásukat, az a célunk, hogy a hallgatók ne csak nagy létszámú iskolákban tanulják meg a szakmát, hanem lássanak bele a kisebb iskolák működésébe, a problémás területeken való helytállást is megtanulják – mondta el az igazgató. Kiemelte: a sakkjáték elemeit alkalmazzák a tanítás folyamatában matematikába és környezet órákon. Somogyból a hetesi iskolán kívül a kaposvári Gyakorló iskola partnerintézménye a Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központjának. Hetesre 86 tanuló jár, továbbá a hozzájuk tartozó somogysárdi alsó tagozatos intézményükbe 24 diák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában