piaci árak

2020.01.04. 08:00

Kevesebben látogattak piacra az ünnepek után

Mintha csak téli álomra vonultak volna a vásárlók, nehezen indult a 2020-as év a Kaposvári Nagypiacon. Pénteken délelőtt annyira kevés vásárló fordult meg a csarnokban, hogy sorban állás nélkül lehetett válogatni bármelyik standnál.

Marosi Gábor

A kínálatra azonban nem lehetett panaszuk azoknak, akik fittyet hányva a didergős időre, mégis a piacon kezdték a napjukat. A ládákban vitaminokkal teli déli-gyümölcsök, narancs, mandarin, banán és pomelo lapult, de a piros színű, magyar paradicsomok, valamint a kemény húsú, tarka paprikák közül is lehetett válogatni. A szemet gyönyörködtető zöldségek kilójáért kilencszázötven forintot is elkértek az árusok.

Csábi Sándorné mindenféle földi jóval megpakolta fonott kosarát. Krumplit, paprikát és számos zöldséget, de tojást is vásárolt. A kaposvári asszony egyetlen pénteket sem hagyna ki, mindig ellátogat a piacra. Elmondása szerint a hétvégi leves alapanyagát mindig itt szerzi be, hiszen csak a friss választékból lehet ízletes levest készíteni.

 

Ezzel a kofák is egyetértenek, a vásárlók számával azonban meglehetősen elégedetlenek voltak, pedig az évek alatt hozzászokhattak már ahhoz, hogy januárban csak a törzsvásárlók válogatnak portékáikból. Az egyik árus teljes bizonyossággal állította, azért nincsen forgalom, mert még az ünnepi maradékot fogyasztják az emberek. Akik pedig esetleg betévednek hozzájuk, ők csak néhány szem gyümölcsöt és zöldséget vásárolnak. Egy másik árus szerint viszont alaposan kiköltekezték magukat az emberek decemberben, így várhatóan majd csak február elején térnek vissza többen a piacra.

A hentespultoknál azonban mégiscsak meglepően sokan válogattak a különféle füstölt árukból és húsféleségekből, de a tojás, a méz, a sajt és a zsendice is jól fogyott.

Piaci árak (Kaposvári Nagypiac)

Debreceni 1690 Ft/kg-tól

Sárgarépa 250 Ft/kg-tól

Fehérrépa 699 Ft/kg-tól

Lila káposzta 350 Ft/kg-tól

Burgonya 180 Ft/kg-tól

Fejes káposzta 280 Ft/kg-tól

Lecsópaprika 150 Ft/kg-tól

Paradicsom 380 Ft/kg-tól

Sütőtök 280 Ft/kg-tól

Mandarin 480 Ft/kg-tól

Narancs 480 Ft/kg-tól

Banán 399 Ft/kg-tól

Kivi 750 Ft/kg-tól

Alma 169 Ft/kg-tól

Füstölt csülök 2100 Ft/kg-tól

Bécsi virsli 1800 Ft/kg-tól

Juhász virsli 1200 Ft/kg-tól

Frankfurti virsli 1990 Ft/kg-tól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában