első somogyi baba

2020.01.02. 17:00

Mosolyogva érkezett elsőként Marcell 2020-ba

Nagykanizsán és Baján születtek 2020 első babái éjfél után egy perccel. Somogyban január elsején a hajnali órákban jött világra az első baba. Marcell fél négykor természetes úton született a siófoki kórházban.

Góz Lilla

Fotó: NemA

Nagyon szeret enni, sokat aludni és mindenkire mosolyog. Marcell január elsején született 3 óra 25 perckor a siófoki kórházban. Ő a megye első újévi babája.

– Éjfél után indultunk el a kórházba, bő három órás vajúdást követően természetes úton született kisfiam 3920 grammal és 56 centivel – mondta el Dánosi-Horváth Anita. Az édesanya hozzátette: Marcellt január 10-ére várták, de előbb örvendeztette meg a családot érkezésével.

– Első kisfiam, aki most két éves szintén Siófokon született, nagyon jó tapasztalataim voltak, emiatt jöttünk ismét a balatoni kórházba, ahol nagyon kedves orvos és nővérek gondoskodtak rólunk – tette hozzá az édesanya. A szülésnél édesapja párja támogatta, mert férje otthon vigyázott kétéves kisfiúkra. A tervek szerint szombaton már hazamehetnek otthonukba.

Még a két testvér csak üvegen keresztül találkozott, de hétvégén már együtt lesz az egész család – mondta el Dánosi-Horváth Anita. Nyugalmas volt a Kaposi Mór Oktató Kórházban a szilveszter éjjel, egy kismamánál sem indult be a szülés. Január elsején 11 óra 12 perckor született az intézményben az első gyermek. A kisfiú 3770 gramm és édesanyjával együtt jól vannak.

Az újév első babái

Nagykanizsán és Baján születtek az újév első babái. A Zala megyei Kanizsai Dorottya Kórház tájékoztatása szerint Kovács Patrik nulla óra egy egy perckor 3050 grammal, 53 centiméterrel, természetes úton jött a világra. A kisfiú a 29 éves édesanya negyedik gyermeke. A Bajai Szent Rókus Kórházban is éjfél után segítették világra az új esztendő első gyermekét. A kisfiú, Trszkits Endre 3940 gramm súllyal és 53 centiméterrel született, császármetszéssel. A 27 éves mélykúti édesanya és első gyermeke Endre is jól vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában