megemlékezés

2020.01.10. 20:00

Megemlékeztek Szász Endréről

Várdaiak emlékeztek meg a 94 éve született Szász Endréről kedden a megyeszékhelyen. Tisztelői a festőművész Keleti temetőben lévő sírjánál virágot helyeztek el és gyertyát gyújtottak.

Marosi Gábor

Varga András, Várda polgármestere emlékbeszédében elmondta: Szász Endre várdai jelenléte meghatározta a település kulturális életet. A festőművész a Várdai Ifjúsági és Polgári Olvasókör tiszteletbeli elnöke volt. Ennek köszönhetően az alkotótáboroktól kezdve, az író-olvasó találkozókig sok-sok nívós eseményt tudtak szervezni az alig ötszáz lelkes községben. Kányádi Sándor, Gyurkovics Tibor és Moldova György is megfordult Várdán.

A festőművésznek állandó kiállítása is volt a faluban, és a helyi könyvtárat is róla nevezték el. A 17 éve elhunyt Szász Endre életének és munkásságának mai napig komoly vonzereje van, hiszen sok turista keresi fel a települést miatta. Halálának évfordulóján, augusztus 18-án is megemlékeznek majd az alkotóról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában