fejlesztés

2020.01.14. 20:00

Modernizált Ezüstjuhar központot adtak át a kistelepülésen élők segítésére

Vikár Béla öröksége csendült fel Hetesen a helyi általános iskolások és a nyugdíjasokból álló hagyományőrző együttes jóvoltából azon az ünnepségen, amit az Ezüstjuhar Szociális Központ átadásán tartottak kedden délelőtt.

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

– Összesen 104 millió forintból újulhattak meg Hetes, Csombárd és Várda önkormányzati épületei, valamint az idősotthonunk – mondta köszöntőjében Pavelka Béla, Hetes polgármestere, nem titkolt céljuk az intézmény későbbi bővítése.

– A korszerűsítéssel az intézmények jelentős energiamegtakarításra tesznek szert, s nem elhanyagolhatóan az itt élők és dolgozók komfortérzete is nő – mondta el Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke. – A kormányzat elkötelezett abban, hogy a kistelepülésen élőket segítse, növelje a vidék megtartóerejét – mondta el Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője a rendezvényen kiemelte: az idén több olyan kormányzati intézkedésre számíthatnak, amelyek a somogyi falvakat még jobban megsegítik.

– Hetes, Csombárd, Várda polgármesteri hivatalait napelemmel láttuk el, valamint korszerűsítettük a fűtésrendszert – sorolta a beruházás eredményeit az ünnepséget követően Lukács Zoltán projektmenedzser.

Az Ezüstjuhar Szociális Központban 2003 óta működik, összesen ötven somogyi idős embert tudnak itt gondozni. – Nagyon örülünk, hogy kicserélték a nyílászárókat, a mosdókat akadálymentesítették, valamint a fűtésünk is modernizálódott – mondta lapunknak Kéhlerné Baracsi Piroska intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában