összefogás

2020.01.21. 18:42

Rákbetegek javára gyűjtött a törvényszék közössége

A daganatos betegeknek gyűjtöttek a bíróság munkatársai: a Kaposvári Törvényszék dolgozói a tavalyi karácsonyi rendezvényükön 220 ezer forint összegű adományt gyűjtöttek össze és ajánlottak fel.

K.G.

A napokban a Kaposvári Törvényszékre látogatott a Rákbetegek Országos Szervezete kaposvári tagszervezetének, a Viktória Klubnak képviseletében Kiss Katalin elnök és Kimpf Jánosné, akiket Hajnal Éva, a Kaposvári Törvényszék elnöke és Leidecker Andrea esélyegyenlőségi referens fogadott.

A Viktória Klub képviselői hálásan fogadták a felajánlott összeget, tekintettel arra, hogy önkormányzati támogatásokból, illetve különböző pályázatokkal tartják fenn magukat. A szervezet munkájáról elmondták, hogy a Viktória Klub 1991-ben alakult abból a célból, hogy a rákbetegek részére az orvosi kezelések mellett lelki támogatást is nyújthassanak. A klub munkáját Pécsi Balázs onkológus főorvos segíti, a tagok pedig szinte kivétel nélkül maguk is érintettek valamely rákbetegségben, így saját tapasztalataik alapján igyekeznek a betegtársaiknak segítséget nyújtani. A foglalkozások keretében az érintettek speciális, rákbetegek számára kialakított tornán vehetnek részt, továbbá a rákellenes világnap alkalmából minden évben programokat szerveznek Kaposváron, az Egészségügyi Főiskolán, melyre a törvényszék képviselőit is meghívták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában