vékony jégen

2020.01.11. 16:00

Vigyázzon: ugyan már alakul, de még nem elég vastag a jég

Vékony jégréteg alakult ki a Balatonon az éjszakai fagyoknak köszönhetően, azonban a következő napokban enyhülésre kell számítani, így nem várható, hogy a jégréteg vastagodik.

Góz Lilla

Forrás: Kószó András

Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője elmondta: a tó jege sportolásra alkalmatlan. A meteorológus hozzátette: a jégvastagság a nyílt vízen nem haladja meg a két centimétert és bár egyes öblökben ennél valamivel vastagabb is lehet, sehol nem bír el embereket.

– A következő napokban még fagypont alatt lesz éjszakánként a hőmérséklet, de a nappali felmelegedések miatt számottevően nem hízik tovább a Balaton jege, amit a feltámadó szél is összetörhet – mondta el a szakember.

Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke elmondta, a Desedán is kialakult egy vékony, de nem összefüggő jégréteg keddre virradóra. – Ám egyáltalán nem alkalmas a jég arra, hogy rámenjünk – jegyezte meg Kozári Miklós. – Ahol pedig összefüggő réteg alakult ki, tilos azt feltörni és ott horgászni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában