fesztivál

2020.02.23. 21:00

A hőfok is számított a 10. Borforraló fesztiválon

Melegen ajánlották a borokat Marcaliban a 10. Borforraló fesztiválon. A helyi borkultúra népszerűsítésére szőlőhegyi pincetulajdonosok, őstermelők, bortermelők kaptak lehetőséget, hogy megkóstoltassák pincéjük háziborait.

Vigmond E.

Mivel a borok forralása a téli időszak jellemzője, ezért a fesztivál a forralt borok versenyeztetésére épült, neves borászokból álló zsűritagok bírálatával. Idén a nevezett nedűket a Da Bibere Zalai Borlovagrend tagjai értékelték. A Piactéren tizenegy csapat mérte össze tudását számos variációval, ízesítéssel. A csapatok összesen 455 liter bort forraltak meg. Az első díjat a Gazdabolt csapata kapta.

A második helyet a Veteránok, a harmadikat a Boronka csapata szerezte meg. Különdíjban részesültek a Marcali Szépasszonyok. A verseny alatt és után – a fesztivál védjegyévé váló – borforralós kerámiabögréből lehetett kóstolgatni a különböző forró italokat.

A Piactéren tizenegy csapat mérte össze tudását számos ízesítéssel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában