kézműves ovisok

2020.02.03. 12:23

Agyagból formázott mesevilág az oviban

Kerámiatálak, agyagból készült mesefigurák, különleges eljárással készült plasztikák, és még kerámia hímes tojás is látható a Szántó utcai tagóvoda nemrégiben nyílt kiállításán.

Andricz Gabriella

Buzás György agyagművészt versekkel, dalokkal köszöntötték az ovisok a megnyitón. A művész segítségével kerámiakészítés alapjaival is megismerkedtek a gyerekek, apró tálakat formáztak agyagból, amit száradás után az alkotó közreműködésével ki is égettek.

– Még nem foglalkoztam ilyen kicsikkel, meg is lepődtem, mekkora érdeklődés és figyelem kísérte a tevékenységet – mondta. – Egészen ügyesen ráéreztek az anyag sajátosságára, élmény volt velük dolgozni. Úgy érzem, nem csak adtam, hanem kaptam is, és éppen ez a jó a művészetben.

A tagóvoda kiemelt figyelmet fordít a művészeti nevelésre, ennek érdekében minden év január végén olyan komplex programot szerveznek, aminek keretében helyi alkotókkal tevékenykedhetnek a gyerekek. Az idei évben tervezik egy kültéri kompozíció elkészítését is a négy évszak jellemzőivel, melyet Buzás György készít majd el.

Kültéri kompozíció készítését is tervezik az idén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában