áramszünet

2020.02.07. 10:50

Áramkimaradást okozott a vihar megyeszerte

A heves széllökések miatt megyeszerte áramkimaradások voltak. Kaposváron a donneri városrészben több utcában áram nélkül maradtak a lakosok, Nemesdéden és Vésén vezetékre dőlt fák miatt volt áramkimaradás.

Góz Lilla

– Teljesen érthető, hogy a viharos időjárás miatt áramkimaradások vannak, de szerdán két órától nem volt áram csütörtök reggelig – mondta el a donneri Kiss Attila. – Többször hívtam a szolgáltató zöld számát, még hajnalban is, küldtem nekik egy levelet, de nem történt reggelig semmi – mondta el Kiss Attila. Megjegyezte: a fűtésük is árammal működik és az éjszaka folyamán teljesen kihűlt a lakás, nagyon fázott a családja. – Se fűtés, se meleg víz nem volt, aggódtunk nagyon, hogy a kicsi gyermekünk meg ne fázzon – jegyezte meg a kaposvári férfi.

– Ma reggel is kaptunk hívásokat, az elmúlt 48 órában több száz áramkimaradásról számoltak be a somogyiak ügyfélszolgálatunkon – mondta el Varga Ivett, az E-ON Hungária Zrt. szóvivője. Hozzátette: a középfeszültségű vezetékek hibáit kijavították, egy-egy egyedi problémán dolgoztak csütörtökön még munkatársaik. A legtöbb esetben fák és ágak dőltek a vezetékekre, sok esetben a magánterületeken álló több tíz méter magas kiszáradt fákat csavarta ki a szél.

– Somogy megyében a legtöbb riasztásunk Berzencéről, Csömendről és Tabról érkezett, valamint a Nemesdéd–Vése vonalon négy helyen szakadt el egy szakaszon belül a vezeték a rádőlt fák miatt – sorolta Varga Ivett. A legtöbb riasztásuk a Balaton északi partjáról, valamint Győr és környékéről érkezett.

Repült a tető

81 esetben riasztották a somogyi tűzoltókat szerdán a viharkárok miatt. Villanyvezetékekre, kerítésre, útra és járdára dőltek fák, ágak. A kaposvári Jutai úton leszakadt faág egy út mellett dolgozó munkásra zuhant. Barcson a közúti határátkelőhely álmennyezetének lemezeit és a Deák iskola sportcsarnokának tetejét is megbontotta a szél. Csütörtök este pedig a Dráva Völgye Középiskola feltépett tetőlemezeit kellett visszarögzíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában