klímabarát

2020.02.20. 17:50

Egészségesebb jövőért fognának össze Csurgón

Ezer éves fennállását egy klímabarát kezdeményezéssel is megünnepelné Csurgó városa. A dél-somogyi város önkormányzata ezer fa ültetésére kéri a városlakókat.

Koszorus Rita

– Tavaly, az ezer éves évfordulón a testvérvárosokkal jelképesen elültettünk egy fát – mondta érdeklődésünkre Füstös János, Csurgó polgármestere. – Ekkor döntöttük el, hogy a következő évben, vagyis 2020-ban ezer darab facsemete elültetésével is megemlékezünk az évfordulóról.

A jelentkezés elindult, amely bárki számára elérhető Csurgón, az önkormányzathoz eljuttatott igénylőlap kitöltésével. Ők egy három facsemetéből álló csomagot kapnak: a meggyfát, az ostorfát és a kőris husángot egy csurgói ingatlanon kell elültetni, legyen az belterületi vagy zártkerti ingatlan. Arra külön felhívta a helyhatóság a figyelmet, hogy a kapott csemetéket semmiképp sem szabad közterületre ültetni. Viszont, aki részt vesz az akcióban annak fotókkal kell igazolnia május 31-ig, hogy a csemeték a földbe kerültek.

Családonként egy személy adhat be igénylőlapot, s egy facsemete csomagot lehet kérni az önkormányzattól. A jelentkezők március végén juthatnak hozzá a kért csomagokhoz.

Füstös János kiemelte: szimbolikus üzenete is van a faültetési programnak, hiszen a következő ezer évre helyezik földbe a növényeket, a jövő generációnak. A környezet és a klíma védelme egyre inkább napirendre került, ezért a tudatos neveléshez is hozzájárul a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában