valós fenyegetés?

2020.02.21. 17:00

Emlegetik, de nem leltük nyomát a méregnek

A napokban különböző közösségi oldalakon olvashattunk az esetről, miszerint patkánymérget szórtak különböző kaposvári óvodák környékére.

Sonline

A két konkrétan említésre került intézmény egyike a Nemzetőr Sori Központi Óvoda, a másik pedig a Honvéd utcai Tagóvoda volt, melyek környékét végigjártuk, de patkányméregnek a nyomát sem láttuk. Az időjárásváltozás természetes martalékán és némi szeméten kívül semmit nem találtunk a helyszínen.

A lehetséges veszélyt szem előtt tartva azonban ellátogattunk több, a közelükben található óvoda és iskola környékére is. A Honvéd utcában több, a kutyáját sétáltató gyalogossal is találkoztunk. Elmondásuk szerint nem ritka, hogy hasonló riadalmat keltő hírek kapnak szárnyra, azonban igyekeznek odafigyelni házikedvenceikre, és a legtöbben már úgy nevelik őket, hogy a földről ne egyenek meg semmit, előre számolva az ilyen kockázatokkal.

A Honvéd utcában egyedül az iskola környékén találtunk nem odaillő anyagot, melyet a környék lakóinak megnyugtatása érdekében jobban szemügyre vettünk. Tóth István, növényvédelmi szakmérnök elmondta, hogy ezt aligha találják majd fogyaszthatónak a kutyák.

Várjuk olvasóink visszajelzéseit az esetről!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában