túlvilág

2020.02.12. 15:10

Iskolai krimit írt a siófoki diákíró

Gyémánt címmel jelent meg Glaszhütter Bianka siófoki krúdys diák könyve. Jelenleg digitális formában érhető el, a közeljövőben angol nyelvre is lefordítják és nyomtatott könyvként is olvasható lesz. Az iskolai krimi a fiatalokat érintő problémára hívja fel a figyelmet.

Góz Lilla

A szerző három éve bontogatja szárnyait, eleinte fantasyket próbált írni, tavaly viszont egy iskolatörténetbe kezdett bele.

– Főhősöm, Max az iskolai hierarchia aljára került, öt fiú rászállt és meggyilkolták. Szellemként itt maradt és 30 év múlva az iskolaigazgató lánya meglátja őt és megpróbál segíteni neki átlépni a túlvilágra – mesélte könyvének történetét a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakgimnáziumának kereskedelem–marketing szakos tanulója. Hozzátette: saját tapasztalatait használta fel, hogy mennyire nehéz beilleszkedni egy közösségbe.

– Megpróbáltam rávilágítani arra, hogy micsoda probléma, ha valaki teljesen a hierarchia legaljára kerül az iskolai közegben, pusztán azért, mert nem olyan, mint a társai. Óriási problémának tartom, ha nem segítünk annak a személynek feljebb lépni – jegyezte meg a fiatal író. A krimi elemekkel tűzdelt történetbe egy romantikus szálat is belefűzött. A közösségi oldalon létrehozta a kezdő írók csoportját, ahova feltöltötte írását, és itt figyelt fel rá az Ágenda Kiadó.

– Decemberben küldtem el a kész művet, és már januárban ki is adták online formában. A tervek szerint a közeljövőben nyomtatott könyvként is megjelenik és szeretnék lefordítani is, hogy külföldön is olvasható legyen – mesélte a ságvári lány. Bianka már dolgozik egy újabb történeten, bár iskola mellett kevés az ideje. Szabadidejében az írás mellett szeret három kutyusával játszani, de szívesen rajzol és bütyköl számítógépeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában