időközi választás

2020.02.09. 21:58

Két faluban is választottak

Két somogyi településen is időközi önkormányzati választásokat tartottak vasárnap.

K.G.

A tervezett zárás után adják le szavazatukat szavazók az önkormányzati választáson Alsószentmártonban 2019. október 13-án.

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Kiélezett küzdelemre számítottak Balatonszabadiban, ahol szavazategyenlőség miatt kellett megismételni a voksolást. Kazsokban Jámbor István megnyerte az előző választást, azonban a polgármester a képviselő-testület megalakulása után lemondott, ezért kellett új választást kiírni.

Kazsokban 243 szavazásra jogosultból 182-en szavaztak, ez 74.9 %-os részvételi arányt jelent. A szavazatok döntő többségét, 108 szavazatot az eddigi alpolgármester Boldog Géza kapta, így ő nyerte az időközi választást. Érvénytelen szavazat nem volt.

A Somogy megyei Balatonszabadiban azért kellett időközi választást tartani, mert az októberi önkormányzati választáson szavazategyenlőség alakult ki, mindkét polgármesterjelölt 535 érvényes voksot kapott. A vasárnapi voksoláson ugyanaz a két független jelölt indult, mint ősszel: Hosszú-Kanász Eszter és Király Kálmán. A községben mintegy 2400-an szavazhatnak.

Hosszú-Kanász Eszter független jelölt nyerte a polgármester-választást a Somogy megyei Balatonszabadiban vasárnap – közölte honlapján a Nemzeti Választási Iroda.

A győztes 738, míg szintén független vetélytársa, Király Kálmán 550 érvényes szavazatot kapott.

A Siófokhoz közeli település 2402 választópolgárából 1293 járult az urnák elé, ami 53,83 százalékos részvételt jelent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában