édes mint a méz

2020.02.07. 17:30

Mackós hetük volt a kaposvári Zrínyi iskola diákjainak

Pandák, koalák, kis és nagymackók ültek az iskolapadba a kaposvári Zrínyi iskolában. A plüssmacikat a gyerekek vitték magukkal, mert mézkóstolóval egybe kötött medvés hetet tartottak.

Turbéki Bernadett

Bár az igazi mackók a népi megfigyelés szerint visszabújtak a barlangokba, a Zrínyi iskolában nagyon is éberek voltak a medvék: Amerre csak néztünk, barátságos medvepillantások tekintettek ránk. – Nagyon jó így tanulni, hogy a kedvenc macim is figyel. Állatkertben már láttam igazi medvét, de erdőben nem szeretnék találkozni vele – mondta a negyedikes Mátyás Eszter.

- A medvékhez sok témát lehet kapcsolni, és nincs olyan gyerek, akinek ne lenne plüssmackója – mondta Horváthné Pintér Eszter tanárnő. – A népi medvés időjósláshoz kapcsolódóan választottuk a februárt a téma kibontakoztatásához.

 

- Ezen a héten minden nap más, a medvékhez kapcsolódó programot kínáltunk az alsós gyerekeknek. A hétfőt az időjóslásnak szenteltük. A diákok közül sokan ismerték ezt a hagyományt, ám volt olyan is, akivel mi ismertettük meg – mondta Cserti Beáta osztályfőnök. – Néztünk medvés meséket, megoldottunk mackós fejtörőket, álarcokkal készültünk a pénteki elvonulásra. A legsikeresebbnek azonban a kézműves foglalkozásunk bizonyult – tette hozzá.

- Nagyon tetszett, amikor barlangot készítettünk a mackóknak. Én egy barna medvét hoztam, de szeretem a feketéket is-mondta az első osztályos Várkonyi Zsófia.

- Nekem az a foglalkozás tetszett, amikor villával festettünk medvéket-mondta az elsős Nagy Nándor Árpád, aki szintén a barna medvéket kedveli.

Az ablakpárkányokon azonban pandák, jegesmedvék és koalák is figyelték a gyerekeket. Belőlük jövő héten egy kiállítást rendeznek, így hosszabbítják meg a témahetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában