polgárőrség

2020.02.19. 09:00

Még a szőlőszemek fényét is óvják Kaposmérőn

A községben két éve nem volt betörés, a rendőrségen kívül a polgárőrök is aktívan bekapcsolódnak a közbiztonság erősítésébe. Az önkéntes bűnmegelőzők korszerű rádió adóvevővel gazdagodtak az idén, s új formaruhákat is kapnak.

Harsányi Miklós

Fotó: TIBOR KOVACS

Nemcsak a belterületen járőröznek, hanem a szőlőhegyet és a közeli pincéket is rendszeresen felkeresik.

A nyolc tagú csoport, melyet 12 éve alapítottak, 2019-ben 1270 órát töltött szolgálatban, ami tíz százalékkal több az előző évinél. Németh Béla, a kaposmérői polgárőr egyesület csoportvezetője szerint a helyiek szívesen vállalják az önkéntes munkát. – Szinte valamennyi helyi programon részt veszünk – közölte. – A Mérő Maratonon, a szüreti felvonuláson és a zselici borászok összejövetelén kívül a Balaton Sound biztosításába is bekapcsolódtunk. Éjjel-nappal folytatjuk a munkát, hetente általában három alkalommal terepen vagyunk, s a tanévben segítjük a gyalogosok átkelését a 610-es úton.

A megyei polgárőrszövetség tavaly 200 ezer forinttal segítette a munkájukat, az idei keret várhatóan február végén dől el. Az önkormányzat 2020-ban 400 ezer forinttal támogatja a szervezetet. A csoportelnök azt mondta: újabb tagokat várnak, s az ifjú polgárőrök jelentkezése megkönnyítené az utánpótlás-nevelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában