fotók és videó

2020.02.23. 15:44

Rámarkoltak: bothúzó ob-n feszültek egymásnak Látrányban

Harmadik alkalommal rendezték meg Látrányban az országos felnőtt bothúzó bajnokságot.

Góz Lilla

Ezúttal a juniorok is megmérkőztek egymással. Közel félszázan vettek részt a versenyen, a legjobbak a oroszországi Jakutföldön rendezett világbajnokságra kvalifikálták magukat.

– A bothúzásnál ketten leülnek egymással szemben a lábakat egy deszkához támasztjuk és megragadunk egy fél méteres botot azzal a céllal, hogy megszerezzük azt, vagy áthúzzuk az ellenfelet a saját térfelükre, a nyers erő mellett az ügyesség is nagyon fontos – magyarázta a bothúzás szabályait Dusnoki Imre főszervező. A látrányi önkéntes tűzoltó is megmérette magát az országos versenyen.

 

– Sikerült befogynom a mínusz 80-as kategóriába, így gyorsabb lettem és megnyertem az országos bajnokságot ebben a súlycsoportban – tette hozzá Dusnoki Imre. Közel félszáz versenyző indult az országos bajnokságon több súlycsoportban. A dél-balatoniak mellett a szegedi és a salgótarjáni bothúzók is szépen szerepeltek a versenyen. A legjobban teljesítők az oroszországi Jakutföldön rendezett világbajnokságra kvalifikálták magukat.

– Tavaly a világkupán Véró Alex súlycsoportjában megverte az orosz versenyzőt és egyre inkább számolnak a magyar versenyzőkkel, a második legjobbnak tartanak minket az eredményeink alapján – mesélte büszkén Dusnoki Imre. Megjegyezte: a szövetség támogatja a világbajnokságra való kijutást, viszont a többi költséget a versenyzők fizetik. Szeretnének a jövőben egy magyar bothúzó szövetséget létrehozni, hogy állami támogatással segítsék a világversenyeken jól szereplő versenyzőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában