kiállítás

2020.02.22. 19:20

Szokatlan eleganciával hódítanak a kaposvári művész alkotásai

Székely Bertalan-díjas kaposvári festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Toldi galériában.

Koszorus Rita

A huszonöt festmény a legkülönfélébb stílusokban és technikákkal mutatja be a művész sokszínűségét. A groteszk ábrázolásmód, amely sajátja Kertész Sándornak, különösen jól megjelenik a kiállított képeken. A kertészi életmű érzékenysége és a világról alkotott mondanivalója, az a fanyar elegancia, ami jelen van képein, előjött e kollekcióban is.

A festmények egy része kimondottan erre az alkalomra készült, figyelembe véve az életkori sajátosságokat, hiszen a Toldi Lakótelepi Tagiskolában elsősorban az általános iskolások alkotják a fő közönséget.

A kiállítást Lőrincz Sándor író, újságíró nyitotta meg, s a rendezvény hangulatát emelte a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola Vikol Judit kamarazenekarának előadása.

A legfiatalabbak az érdeklődők között

Kertész Sándor nagyra tartja a Toldi Tagiskola törekvéseit, Nagyné Szekeres Aletta tanárnő szándékát, hogy a művészetet és a művészt is elhozza a legfiatalabbak közé. Hiszen ő is vallja, hogy művészet nélkül lehet ugyan élni, de nem érdemes.

A kiállított festmények a Toldi galériában március közepéig megtekinthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában