fotók

2020.02.12. 09:00

Taroltak a „Kurtafarkúak” a böllérversenyen

Disznótoros ételek széles választékát vonultatták fel, illetve zsűriztették a résztvevő csapatok a jubileumi, 10. Drávamenti Böllérversenyen Darányban.

Gamos Adrienn

Új színt hoztak a versenybe az először indult és sikert sikerre halmozó tiszacsegei „Kurtafarkúak”.

A tizennégy csapat közül ők készítették a legfinomabb ételkülönlegességet, továbbá a legfinomabb töltött káposztát és kolbászt. Természetesen, a verseny győztesének felajánlott vándorserleget is hazavitték. A másik tiszacsegei csapat, a hagyományőrzők mindig visszajárnak; ezúttal a legesztétikusabb tálalásért járó díjat nyerték el, s ők sütötték a legfinomabb hurkát.

A legszebben feldíszített portával a kálmáncsai Hagyományőrző és Böllér Egyesület tagjai büszkélkedhettek. A legjobb böllérnek a darányi Götz Gábort választották. Díjazták azokat a csapatokat is, akik mindannyiszor részt vettek a versenyen. Rajtuk kívül különdíjban részesültek többen is, a Lakócsai Böllérek, a szigetvári tűzoltók, a kimlei Sárkány Böllérek. A közönségdíjat az erdélyi testvértelepülésről Székelymuzsnáról érkezett, Röfi-Döfi Társaság érdemelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában