Magyar Falu Program

2020.02.20. 14:00

Új megvilágításba helyezik a közösségi tér adta lehetőségeket

A Magyar Falu Program tette lehetővé, hogy húszmillió forintból megújulhasson a 250 látogató befogadására alkalmas művelődési ház. Bár egyelőre állványok, levert csempék és üresen kongó belső helyiségek árulkodnak az építkezésről, a munka a tervek szerint zajlik.

Harsányi Miklós

Fotó: TIBOR KOVACS

– Hatvan éve működik a művelődési ház – mondta Karsai József, Kadarkút polgármestere. – Sok rendezvénynek, ünnepségnek adott már otthont az intézmény, ám az idő múlásával szükségessé vált az átépítés. Azt szeretnénk, hogy funkciójában és külső-belső megjelenésében a mai kor elvárásaihoz tökéletesen igazodjon az épület. Vagyis a nagy tereken kívül olyan helyiséget is terveztünk, ahol kisebb csoportokban beszélgethetnek a látogatók.

A felújítás során a teljes elektromos hálózatot kicseréli a kivitelező, LED-világítást építenek be, s az új közösségi térben egy internetkávézó is helyet kap, ahol nyolc számítógépet helyezünk el.

A megszépülő művelődési házba új bútorokat rendelnek, az elmúlt 20 év legnagyobb értékű átalakítását várhatóan áprilisig befejezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában