Járványügy Somogyban

2020.03.31. 09:00

A bezártsággal megnő a mentális problémák kockázata

A bezártsággal megnő a mentális problémák kockázata; számos veszély leselkedhet ránk a kanapén ülve.

Koszorus Rita

A híréhség egy ilyen szituációban megugrik. – Sokan a közösségi médiában megjelenő téves híreket olvassák csak – hívta fel a figyelmet Kovács Gergely, az INDIT Közalapítvány „TÜKÖRKÉP” Kaposvári Addiktológiai Konzultációs Központ vezetője. – Az alkoholproblémák is nőhetnek, jóllehet az alkoholfogyasztás gyengíti az immunrendszert. A gyógyszerfelvásárlás a függőkre nézve nagy veszélyeket rejt, hiszen nem biztos, hogy képesek leküzdeni a kísértést. Most különösen fontos odafigyelnünk azokra, akik valamilyen függőséggel küzdenek. Megadott elérhetőségeink és a krízistelefon most is elérhető.

A járvány miatt sok szülő otthon maradt, s ők sokszor túl gyakran nézik a híreket. – Ezzel folyamatos stresszben tartják magukat – hívják fel a figyelmet a pszichológusok. – Ez nagyon káros, növeli a stressz-szintet és gyengíti az immunrendszert. A szülőknek azt javasolják: naponta maximum kétszer nézzenek híreket.

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában