Járványügy Somogyban

2020.03.24. 19:52

Bezár a marcali és a nagyatádi gyár

A koronavírus terjedése és az autóipari megrendelések csökkenése miatt hozta meg azt a döntést az Industrie-Elektrik Kft. ügyvezetése, hogy leállítja a termelést magyarországi üzemeiben, így a marcali és nagyatádi telephelyein is.

Koszorus Rita

Építőipar, munkaerő, sisak, építkezés. foto: Vémi Zoltán

Fotó: Vémi Zoltán

– Március 25-től április 5-ig áll le a termelés – mondta Péter Zsolt, az Industrie-Elektrik Villamosipari Kft. ügyvezetője. – Ez Magyarországon 900, Ukrajnában pedig 1100 dolgozót érint. Az ukrán gyárat mi látjuk el előkészítéssel, ezek a részlegek péntektől már nem dolgoznak, a nagyatádi és marcali szerelő gyártósorok kedden leálltak.

A cég dolgozóit a munkavállalóit szabadságra küldi erre az időszakra. – A munkavállalóink 100 százalékos fizetést kapnak ebben az időszakban is – tette hozzá Nyerges Ervin, az Industire-Elektrik Kft. ügyvezetője. – Abban bízunk, hogy így mindenki át tudja vészelni otthon ezt a kritikus időszakot.

A cég ügyvezetői lapunknak elmondták: azért most történik a leállás, mert az előrejelzések szerint ebben az időszakban lehet számítani a legtöbb koronavírusos megbetegedésre, fokozódhat a járvány a következő hetekben. – A döntést alapvetően a vírus határozta meg – mondták. – De a vevőink egy része is leállt, arra felkészültünk, hogy esetleg újra igény mutatkozik az általunk gyártott termékekre, akkor a szabadságolást felfüggesztjük.

Az Industrie-Elektrik Villamosipari Kft. Marcali meghatározó cége, a város egyik legnagyobb munkáltatója. A menedzsment ezzel a döntéssel is biztosítani szeretné dolgozóit, hogy további megélhetésük nem kerül veszélybe. S egyúttal a megfertőződés veszélyét igyekeznek csökkenteni, hiszen egyébként a gyártás során egy légtérben közel százan is tartózkodnak egy időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában