dühös címzett

2020.03.27. 09:40

Feltartóztatta, majd megtámadta a postást egy kézbesítetlen levél miatt

A Marcali Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat egy 41 éves nővel szemben, aki megtámadott egy postást egy Marcali környéki faluban.

K.G.

A vádlott még tavaly szeptemberben az utcán találkozott a postásként dolgozó és éppen küldeményeket kézbesítő sértettel, akivel vitatkozni kezdett, mert állítása szerint a sértett nem kézbesítette rendesen a leveleit.

A két nő között ekkor még tettlegesség nem történt, de néhány órával később újra összefutottak. A vádlott ekkor már jóval indulatosabb volt, és felszólította a sértettet, hogy álljon meg a kerékpárjával, aminek a postás nem tett eleget, mert folytatni akarta a munkáját.

A vádlott ekkor elállta az útját, és kiabálva, támadóan megindult felé azért, hogy megkarmolja az arcát. A sértett azonban magánál tartott egy baltanyelet, amivel védekezésként ráütött a vádlott kezére. Ettől a vádlott még agresszívabb lett, dulakodni kezdett, és meg is sebesítette a postás kézfejét, két szemtanú azonban a sértett segítségére sietett, akinek így komolyabb sérülése nem keletkezett.

Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy amennyiben a vádlott bűnösségét az előkészítő ülésen beismeri, a bírság a szabadságvesztés tartamát 1 év 4 hónapban állapítsa meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában