Járványügy Somogyban

2020.03.25. 16:11

Feltöltötték a gigei és csökölyi spájzokat

Burgonyát és zöldhagymát osztottak Csökölyben és Gigében kedden.

Góz Lilla

A települések önkormányzatai a koronavírus miatti veszélyhelyzetben próbálják a lehetőségeikhez mérten támogatni a lakosokat. Krumplival megrakott utánfutóval közlekedett a falubusz a két településen. 120 család 15-15 kiló krumplit kapott. – Ebben a nehéz időszakban minden segítségre szükség van, hiszen nincsenek tartalékaik a családoknak.

Ezért félmillió forint értékben házhoz vittünk minden lakosunknak egy zsák burgonyát – mondta Bálint Ildikó, gigei polgármester. Hozzátette: rendkívüli települési támogatásról is döntött kedden a képviselő-testület. Lakosonként ötezer forint egyszeri segélyt kapnak a helyiek, összesen kétmillió forint érkezik meg ezekben a napokban a gigeiekhez.

Csökölyben pár napja kapták meg a helyiek a 25 kilós burgonyával teli zsákokat és két-három csokor zöldhagymát. – Próbáljuk a lehetőségeinkhez mérten támogatni a helyi lakosokat, a képviselőtestület tagjaival a közelmúltban vittük házhoz a hagymát és a burgonyát – mondta el Jakab Csongor polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában