Járványügy Somogyban

2020.03.24. 17:32

Gazdaságvédelmi intézkedéseket hoztak Kaposváron

Gazdaságvédelmi intézkedéseket hozott az önkormányzat azzal a céllal, hogy a koronavírus okozta bénultság miatt a helyi gazdaság a lehető legkisebb mértékben essen vissza, és megóvhassák a kaposvári munkahelyeket, jelentette be Szita Károly polgármester keddi Facebook-videójában.

K.G.

Az önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiségek bérleti díját jelentősen mérséklik a nyitvatartási korlátozás elrendelésének napjától annak jövőbeli feloldásáig. Az éttermek, szállodák, kávézók, vendéglátóhelyek 70 százalékos bérleti díj csökkentést kapnak, míg egyéb üzletek, szolgáltatások, melyekre szintén vonatkozik a délután 15 óráig tartó nyitvatartás, 50 százalékos bérleti díj kedvezményben részesülnek. Az utóbbi 75 üzlethelyiséget érint a városban.

A vállalkozói helyi adókat érintő fizetési könnyítést, részletfizetést biztosítanak ezentúl, sőt ez a kommunális adóra is vonatkozik. Eddig 25 vállalkozó kérte ezt az átmeneti segítséget, amelynek összértéke 300 millió forint. Ezt a könnyítést pótlékmentesen lehet igényelni a rendelet visszavonásáig.

Azon természetes személyek, beleértve az egyéni vállalkozókat, akiknek legfeljebb 500 ezer forintos helyi adó tartozása van, 12 havi pótlékmentes részletfizetést kérhetnek. A kormánydöntéshez igazodva Kaposvár felfüggeszti az iparűzési adóhoz kapcsolódó végrehajtásokat. Ez 900 millió forintos adóhátralékot érint.

Szita Károly arról is szólt, hogy megérkezett 14 ezer sebészeti maszk, és négyezer speciális arcmaszk amelyet megrendeltek, és még 20 ezer maszkra, mosható védőfelszerelésre adtak le megrendelést varrodáknak. Ezt azoknak szánják, akik részt vesznek a védekezésben, segítők, illetve dolgozni járnak. A védekezés résztvevői szerdától ingyen parkolhatnak, a kórházi dolgozók előtt pedig megnyitják a Vaszary park mellett most készülő parkolót szintén ingyenesen.

Az elő videót alább megtekinthetik:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában