kiállítás

2020.03.09. 08:58

Képi manipulációk a tanároktól

A Kaposvári Egyetem Rippl Galériájában látható az a képzőművészeti tárlat, amely nemrégiben a lengyelországi Lublinban vendégeskedett, egy művészeti egyetemek közti együttműködési szerződésnek köszönhetően.

Andricz Gabriella

A Művészeti Kar oktatóinak, művésztanárainak a munkáiból álló tárlat egy közös gondolatmenet köré épül. Beavatkozás címmel olyan képek kerültek a falakra, amelyek felületükkel is üzennek: Pecsics Mária vadászleseket ábrázoló fotóján például lövedékek nyoma látszik, Molnár Ágnes Éva és Gyenis Tibor fotográfiáinak is plasztikus a felülete. Károly Sándor Áron a Magyar Honvédség katonáiról készített portré-fotósorozatot:

– A fotóimon a hagyományos műteremvilágítás helyett egy riasztópisztoly többszörös elsütésekor keletkezett fény-tűzcsóvát használtam ki, mint fényforrást – mondta. Jónás Péter DLA-mestermunka-sorozatát tárja az érdeklődők elé, Szigethy Anna képzőművész installációja pedig különböző médiumokkal érzékelteti a lakótelepi életformát. A hat művésztanár kiállítása március közepéig látható az egyetemi galériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában