Járványügy Somogyban

2020.03.13. 14:00

Kövesse velünk a vészhelyzet somogyi történéseit!

Összegyűjtöttük, melyek a legfontosabb információk a koronavírus terjedésével, és az ellen tett intézkedésekkel kapcsolatban. Írásunk folyamatosan frissül!

Sonline

12:40

Bezárják a kaposvári óvodákat és bölcsődéket. Ügyelet lesz ugyan de arra kéri a polgármester a szülőket, hogy próbálják megoldani a gyerekek otthoni felügyeletét. Itt nézheted a sajtótájékoztatót:

11:10

Rendkívüli sajtótájékoztatót tart Szita Károly a bölcsődei vezetőkkel való egyeztetés után. Az eseményt élőben közvetítjük a helyszínről 12 óra 30 perckor.

2020.03.14.

21:40

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése megtekinthető alább.

21:00

A Kaposi Mór Oktató Kórház közösségi oldalán tájékoztatja a lakosságot a szükséges elővigyázatossáokról.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1224997277703621&id=276496209220404&__xts__%5B0%5D=68.ARBbH292V6gXKT-SntBIhcvaz_fUAdpTu4kU_Ng3xzTprn7kpab5VUVlORnzynO7m1VdOrrlXGkkj6m4yyPg80ZxqOmHNZ205PMZqbWlCcNmWOfxfXRQR6VY-mAv0cA5-1CMMJTTC58ofhAXfu-5CEkFgZUEeuqniMMuMM2Po_YjE_mMcHH-Z5xcTDMhDeN-E_lOsa8cie16OE8ljsEu8zAU08Arpga2T1Z-o03ttxEjNCxjvXNxezPlCKxPmbokiCJ38sYzPKk3Nq9z50rXbjT4lFUdaB6axofe4TDlvWn5tkA9eMtz_MQt8_uf4U3wUrLIKs2O-gBMVxQigxU0s14gNg&__tn__=-R

19:00

A Kapos Holding Zrt. közleményében tájékoztatja a lakosságot.

A márciusra hirdetett lomtalanítási akció elmarad. Arra kérik a kaposváriakat, hogy ne tegyenek ki az utcára semmilyen nagydarabos szilárd hulladékot, bútorokat, edényeket, szőnyegeket, játékokat. A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a lomtalanítást várhatóan ősszel végzi el.

Kedd reggeltől visszavonásig szünetel az óvodai és iskolai úszásoktatás a kaposvári fürdőben, és a termál részleg is bezár átmenetileg. A fürdő nyitva tartó egységeit óránként takarítják. A víz klórtartalmát az ajánlás szerint már megemelték, annak koncentrációját az összes medencében két óránként ellenőrzik.

A nagyobb személyes ügyfélforgalom és a sorban állás elkerülése érdekében a közszolgáltató holding arra kéri az ügyfeleit, hogy részesítsék előnyben a telefonos (82/310-000) és online (www.kaposholding.hu/ugyfelszolgalat/) ügyintézést. Az Áchim András utcai ügyfélszolgálaton a zsúfoltság elkerülése érdekében szigorított beléptetési rend mellett, szakaszos beengedéssel intézhetők az ügyek.

18:05

A megyeszékhely polgármestere a közszolgáltató cégek vezetőivel egyeztetett pénteken. Szita Károly csütörtökön a kaposvári óvodák és bölcsődék, pénteken pedig a közszolgáltató cégek vezetőivel egyeztetett a veszélyhelyzet kapcsán.

A kaposváriak biztonsága érdekében az alábbi döntések születtek:

- elmarad a lomtalanítás

- a buszokra minden ajtón fel lehet szállni, de a buszsofőrtől nem lehet jegyet venni

- kedd reggeltől szünetel az iskolai és óvodai úszásoktatás a fürdőben

- bezár a termálrészleg.

17:10

A Kaposvári Rákóczi FC és az FTC NB I-es találkozóját megrendezik zárt kapuk mögött. Információink szerint az ifjúsági és egyéb utánpótlás mérkőzések is közönség nélkül ugyan, de zavartalanul lezajlanak majd.

16:20

A Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács rendezvényei is elmaradnak. A március 25-i Tehetséggála és a március 23-27-i Légy a szakmád mestere! rendezvény a meghirdetett időpontban nem tartják meg.

Amennyiben a helyzet rendeződik, mindkét eseményt egy későbbi időpontban pótolni fogják.

15:30

A Kaposvári Közlekedési Zrt. naponta fertőtleníti járatait az újonnan beszerzett ózongenerátorokkal, melyek fertőtlenítik a buszokat. Az eszközöket az Országos Mentőszolgálat és a tisztiorvosi szolgálat jóváhagyásával szerezte be a cég.

15:20

Amennyiben terveztél a szomszédos megyékbe, régiókba barlanglátogatásra indulni sajnos rossz hírünk van.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága arról tájékoztatta az érdeklődőket, hogy az Agrárminisztérium az idegenforgalmi hasznosítású barlangok esetében a látogathatóság felfüggesztéséről hozott döntést. A döntés érinti az Abaligeti-barlangot, a Tettyei Mésztufa-barlangot és a Mészégető-források barlangját. A Barlangok Hónapja keretében a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság által korábban meghirdetett programok elmaradnak.

15:10

A Kaposvári Szakképzési Centrum tájékoztatása alapján elmarad a március 17-re meghirdetett Eötvös Fizika Csapatverseny az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában.

14:40

Az Európai Kézilabda-szövetség tájékoztatása szerint minden, az EHF égisze alatt április 12-ig rendezendő európai kupamérkőzést, illetve válogatott összecsapást elhalasztanak.

Az érintett sorozatok:

Női Eb-selejtező, 3-4. forduló (március 25-29.)

Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő (április 3-5., 10-12.)

Női EHF-kupa, elődöntő (április 4-5., 11-12.)

Női CHallenge-kupa, elődöntő (április 4-5., 11-12.)

Férfi Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő (március 18-22., 25-29.)

Férfi EHF-kupa, csoportkör 5-6. forduló (március 21-22., 28-29.)

Férfi Challenge-kupa, negyeddöntő (március 21-22., 28-29.)

14:30

A kialakult helyzet miatt a Magyar Röplabda Szövetség nem vállalja a kockázatot és igyekszik megelőzni mindenféle lehetséges fertőzés veszélyét, ezért azt a döntést hozta, hogy minden felnőtt és utánpótlás bajnoki vagy egyéb MRSZ által szervezett mérkőzés, torna további fordulóit 2020. április 03-ig felfüggesztik.

A fentiek a kihirdetés időpontjától, visszavonásig érvényesek, így már a ma esti Fino Kaposvár–Vegyész RC Kazincbarcika, illetve az 1. MCM-Diamant Kaposvár–UTE mérkőzést sem rendezik meg.

https://www.facebook.com/magyarroplabdaszovetseg/photos/a.1644035552510009/2600549033525318/?type=3&theater

14:00

Több kormányhivatalban és kormányablakban tapasztalhattuk, hogy átlátszó plexivel választják el az ügyfélteret. Ezzel védik az ügyfeleket és az ügyintézőket egyaránt.

 

13:45

A Kaposvári Nagypiacon a szombati termelői vásár nem marad el, azt a szervezők megtartják. Ezt közölték közösségi oldalukon.

13:00

Hatóságilag elrendelt házi karanténba került hat siófoki, közülük négyen csütörtökön érkeztek haza olaszországi munkájukból.

A hírről Lengyel Róbert, Siófok polgármestere is beszámolt közösségi oldalán.

Mi is kérünk mindenkit, hogy ha tapasztalja a betegség tüneteit, maradjon otthon, telefonon keresse háziorvosát. Kerüljük a nagyobb tömegeket, közösségi tereket. A központi rendelkezések mellett, önkéntes belátásra és együttműködésre is szükség van ahhoz, hogy a vírus ne terjedhessen. Vigyázzunk az idősekre is! Segítsük őket, figyeljünk rájuk, hisz ők a legveszélyeztetettebbek. Azért mert egy rendezvényt megtartanak, mert egy közösségi tér még nyitva tart, nem kell feltétlenül azt meglátogatni.

 

11:30

Elmarad a Kaposvári Egyetem akadályfutó versenye a KE CrossRun is. Erről a közösségi médiában tájékoztatták a versenyzőket.

 

11:00

A koronavírus-fertőzés miatt a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel péntektől felírási igazolás nélkül is kiváltható a hozzátartozó gyógyszere.

A Magyar Közlönyben megjelent rendeletmódosítás szerint a gyógyszer kiadható annak, aki megmondja a beteg tajszámát és saját személyazonosító adatait hitelt érdemlően igazolja.

forrás: MTI

10:00

Az országban több laboratórium is végez önköltséges koronavírus teszteket. Somogyhoz legközelebb Balatonfüreden lehet ilyen vizsgálatra jelentkezni az [email protected] címen. Több cég vállal kiszállást is. Ilyenkor a vizsgálat összköltsége meghaladhatja a negyvenezer forintot.

9:00

A somogyi cégek is mindent megtesznek a veszélyhelyzetben való helytállásért.

Járványügy Somogyban

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában