Mészáros Miklós

2020.03.10. 13:45

Lovagkereszt járt a polgármesternek a lengyel–magyar kapcsolatok erősítéséért

A Lengyel Köztársaság elnöke által adományozott lovagkeresztet vehetett át a közelmúltban Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere.

Gy. Zs.

Fotó: Tompos Gabor

A településvezető a lengyel–magyar kapcsolatok erősítése, és a balatonboglári lengyel múzeum létrejötte érdekében végzett munkája elismeréséül kapta meg a kitüntetést, melyet Jerzy Snopek nagykövet adott át a részére.

A polgármester lapunk kérdésére elmondta: nagy öröm számára, jó érzéssel tölti el az állami kitüntetés. Hozzátette: ezt az elismerést kapta meg korábban Varga Béla is, aki nagy szerepet vállalt a lengyel menekültek befogadásában még a második világháború ideje alatt. Mint mondta, Balatonboglár mindig is kiemelten fontos lesz a lengyel-magyar emlékezetben, hiszen a település lengyel líceumnak adott otthont a világháború ideje alatt.

Mészáros Miklós családja és barátai társaságában vehette át az elismerést február első felében Budapesten, a lengyel nagykövetségen. Az ünnepségen ott volt többek között Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában