Járványügy Somogyban

2020.03.22. 19:54

Már nyolc karádi van karanténban

Nem csak a Balaton-parti települések problémája a falvakban megjelenő hétvégi ház tulajdonosok miatt kialakult riadalom.

Koszorus Rita

A SARS-CoV-2 nevű koronavírus elektromikroszkópos képe. A 2019-nCoV néven is ismert vírus egy fertőző humán koronavírus, amely a COVID-19-nek nevezett, tüdőgyulladásos megbetegedést okozza

Forrás: MTI/AP

Fotó: NIAID-RML

Karádra is sokan hazajöttek külföldről. – Jelenleg nyolcan vannak önkéntes karanténban a községben – mondta el lapunknak Schádl Szilárd polgármester. – Egy személy hatósági karanténba került, Tirolból jött haza. Az a probléma, mint a többi településen: tudjuk, hogy sokan jöttek veszélyeztetett területről, de nem tudunk rájuk hatni. A polgármester hozzátette: svájci, német és olasz tulajdonosok is tartózkodnak a településen és nem tartják be a szabályokat.

– Ugyanúgy eljárnak boltba, sétálnak az utcán, mint a koronavírus-járvány előtt. Pedig az önkormányzat mindent elkövet, hogy tudatosítsa: kerüljék a fizikai kontaktust. – Ez az időseknél is gond, de azt hiszem mostanra sikerült megértetni velük is a helyzet fontosságát – tette hozzá Schádl Szilárd. Karádon egy online csoport is indult, ahol minden tudnivalót megosztanak a helybéliek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában