Járványügy Somogyban

2020.03.23. 15:30

Maszkokkal segít a barcsi varroda

Közösségi oldalán tett felhívást Koós Csaba, Barcs polgármestere, aki arra kérte a városlakókat, hogy ha nem is tudnak segíteni időseknek, dobják be az idősek postaládájába az önkormányzat telefonszámát.

Koszorus Rita

Így a rászorulók segítséget tudnak kérni bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásában, de csekkek feladásában is. A hetvenévesnél idősebb barcsiak ellátása az önkormányzat feladata, de az önkéntes karantént vállalók is segítséget kérhetnek ilyen módon. A barcsiak a Polgármesteri Hivatal segítségnyújtó vonalát hívhatják, a 82/ 565-961, 82/462-459 számok valamelyikén vagy a hivatal ügyeleti számát 06-30/288-2688-as mobilszámon.

Több száz mosható maszk készül az egyik barcsi varrodában, amelynek varrónői önkéntes felajánlásban vállalták a munkát. Az elkészült fertőtleníthető maszkokat a Barcsi Szociális Központ munkatársai fogják használni. Habár az önkormányzat rendelt nagyobb mennyiségű maszkot a szakembereknek, de a kiszállításukra még várniuk kell. Az átmeneti hiány kezelésére ajánlották fel a BarcsTex dolgozói a mosható maszkokat.

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában