somogyi helyzet

2020.03.10. 15:25

Megelőző intézkedések a vírus miatt Marcaliban és Kéthelyen

Marcaliban a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola közleményt adott ki, miszerint a Siófoki Tankerületi Központ utasítása alapján 2020. március 10-től a diákok programokon való részvétele – további intézkedésig – felfüggesztésre kerül.

Vigmond Erika

Ez érinti többek között a közeljövőben tervezett kirándulásokat, versenyeket, díjátadókat, ünnepségeket és az iskolai nyílt napokat is.

A Marcali Idősek Otthona is közleményben hívta fel hozzátartozók, illetve az ellátás iránt érdeklődők figyelmét hogy az Országos Tisztifőorvos által 2020. 03. 08-án a bent lakásos intézményekre vonatkozóan elrendelt látogatási tilalom a marcali intézményben is életbe lépett. A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

A kéthelyi önkormányzat pedig arról tájékoztatta a lakosságot, hogy március 15-én a szentmise után 10:30-kor elhelyezik a koszorúkat a Kossuth szobornál, de az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emléket állító ünnepséget nem tartják meg. Bár Kéthelyen és térségében nem tudnak koronavírus fertőzött betegről, de az óvatosság mindenképpen megalapozott, különösen egy olyan településen, ahol nagyon magas az átutazó forgalom – fogalmazta meg a közleményben Molnár Balázs polgármester.

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában