postavásár

2020.03.30. 11:30

Megvenné a falu a bezárásra ítélt postahivatalt

Az önkormányzat pályázati segítséggel megvásárolná az épületet, így mégsem zárnák be a kiskorpádi postahivatalt.

Góz Lilla

Amíg az adásvétel megtörténik, a Magyar Posta az ingatlan tulajdonosával hat hónappal meghosszabbította a bérleti szerződést és változatlan módon üzemelnek. A napokban kapták meg azt a tájékoztatót a kiskorpádiak, amiben az önkormányzat beszámol erről.

Ahogy korábban beszámolt róla lapunk, a posta épületének tulajdonosa felmondta az ingatlanbérleti szerződést. Az önkormányzatnak két lehetősége maradt: megvásárolja az ingatlant vagy máshol alakítják ki a hivatalt, ám utóbbi költsége is kétmillió forint lett volna. A hivatal épületét 2008-ban vette meg Dóra Zoltánné, aki sokáig lakott az itt kialakított szolgálati lakásban, s 40 éven át dolgozott a Magyar Postánál. A nyugdíjas postamester szeptemberben közölte a céggel, hogy felbontja a bérleti szerződést, mert nem éri meg neki tovább ilyen feltételekkel kiadni az épületet.

– A falunak nagyon fontos a helyi posta, ezért döntöttünk úgy, hogy a Magyar Falu Program pályázatának segítségével szeretnénk megvásárolni az ingatlant – mondta Szilvási Anita polgármester. Hozzátette: a szolgálati lakásból közösségi házat szeretnének kialakítani, a posta pedig a jelenlegi helyén működik tovább. A vételárról még tárgyalnak az ingatlan tulajdonosával.

– Sokan intézik a postán a csekkek feladását, pénzkivételt. Számos agrárvállalkozás működik a településen, nekik is nélkülözhetetlen. Nem beszélve arról, hogy három embernek marad meg így a munkahelye – mondta a polgármester.

A Magyar Posta Zrt. azt közölte lapunkkal, hogy a kiskorpádi önkormányzat két hete jelezte nekik: a posta megtartása érdekében megvásárolják azt az ingatlant, amelyben jelenleg működik a postahivatal. Az ingatlan tulajdonosa az adásvételig hat hónappal meghosszabbította az ingatlanbérleti szerződést.

Elmondták: a társaság alkalmazkodik az új helyzethez. Mivel az ingatlan rendelkezésre áll, ezért Kiskorpádon változatlan módon üzemelteti a postát, és továbbra is zavartalanul működik majd a szolgáltatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában