ima

2020.03.16. 12:20

Pánik helyett ima: körlevelet adott ki a kaposvári megyés püspök

Jézus nem ígérte, hogy egyes betegséget a hívek nem kaphatnak meg, így keresztények millióit is vizsgáztatja a koronavírus!

Ez áll a Varga László megyés püspök által kiadott, s a hétvégi szentmiséken a katolikus templomokban felolvasott körlevélben. Arról is szól: ha szeretjük embertársainkat, akkor be kell tartanunk a hatóságok és az egyházi vezetők előírásait. A „Hol van az Isten a járvány idején?” – kérdésre így válaszol: Hol lenne, ha nem itt? A koronavírus és a válságok idején is tudnunk kell, hogy nekünk olyan Istenünk van, aki miközben gondviselő és megmentő, velünk jön a krízisekbe és a szenvedések tengerébe is, hogy felismerjük, és rábízzuk magunkat!

S hogy miért engedi meg Isten ezt a járványt? Ugyanazért, amiért a keresztények üldözését, hogy tanúságot tegyünk a hitünkről! Az Ő országának békéjét és örömét nem veszélyezteti a járvány, csak akkor, ha nem hisszük, hogy Isten országa elérkezett, s az ellenfél hangjára figyelünk. Keresztségünk óta naponta választanunk kell, hogy ellene mondunk-e a sátánnak, a vádlónak, a félelemben, rettegésben tartónak, a pánikot keltőnek, vagy engedünk neki.

Az üres szenteltvíztartók kapcsán leszögezi: Ugyanazok, akik hirdetik, hogy a szenteltvíztartó nem lehet veszély forrása, nem hajlandók belenyúlni és keresztet vetni, amikor azt látják, hogy roma, vagy koszos, hajléktalan testvéreink a szemük láttára megmosakodtak benne. A kézbe áldoztatás kapcsán is sokan felhördültek, és szentségtörőnek tartják a püspököket. Erre karakán kérdés a felelet: Vajon Jézus Krisztus szentségtörést követett el, amikor az első szentmisén, ahol Ő volt a főpap, nem nyelvre áldoztatta meg az apostolokat, hanem kézbe adta nekik a saját testét és vérét?

A körlevél arra is kitér: a hívek félelem és pánik helyett kiscsoportokban imádkozzanak, mélyüljenek el a Szentírásban. Isten mindent a javunkra fordít, csak legyen bátorságunk ezt a helyzetet is a feltámadás felől nézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában