1848

2020.03.15. 14:15

Példaképeket adott, hősöket nevelt ki: 1848-ra emlékeztek Nagyatádon

Nagyatádon a száztizenhat évvel ezelőtt felállított Kossuth-szobornál tartották a városi ünnepséget. Ludas László alpolgármester az ünnepség szónoka kiemelte, hogy 1848-ban csuda dolgokat tettek elődeink.

Györke József

Nagyatádon koszorúkkal emlékeztek, zászlókkal tisztelegtek a hősök emléke előtt

Fotó: Picasa

Ez nem volt minden előzmény nélküli. Gondoljunk csak a reformkori törekvésekre. Előttünk van a Pilvax kávéház, a márciusi ifjak, Landerer és Heckenast nyomdája, a Nemzeti Múzeum előtt képsorok, Táncsics Mihály kiszabadítása. Bárhol is legyenek magyarjaink a világban, a kokárda mutatja, hogy együvé tartoznak az anyaországgal. 1848 márciusa példát mutatott, példaképeket adott, hősöket nevelt ki. Az egész magyar nemzet össze tudott fogni, mert volt egy közös cél: a független magyar nemzet.

1848. március 15-e az egész magyar nemzet ünnepe, megmutatja a nemzet összefogásának erejét és azt, hogy a harc nem volt hiábavaló. Az egész világ fejet hajt hőseink előtt.

A szobornál a Somogyi Hagyományőrző Huszárok Bosnyák János ezredes vezényletével álltak zászlókkal díszőrséget. Az ünnepség végén az állami intézmények és a civil szervezetek képviselői elhelyezték a megemlékezés koszorúit a szobor talapzatán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában