Járványügy Somogyban

2020.03.20. 18:31

Pozitív lett egy nem akkreditált laborban készült koronavírusteszt Balatonlellén

Pozitív lett a koronavírus tesztje egy állampolgárnak Balatonlellén – ezt Kenéz István, Balatonlelle polgármestere írta ki az önkormányzat hivatalos weboldalára pénteken.

Barkóczy László

Budapest, 2020. március 16. Védõfelszerelést viselõ nõvérek egy kórtermet készítenek elõ a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fõvárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Sonline.hu úgy tudja, a polgármester nyílt levelében említett fertőzött az elmúlt napokban érkezett haza családjával Ausztriából. Azonnal, a hatósági előírásoknak megfelelően önkéntes házi karanténba vonultak mindannyian. Saját úton, önköltségesen mindegyik családtagon elvégezték a koronavírus tesztet. Ennek eredménye lett egyikőjüknél pozitív.

Információink szerint az elvégzett teszt nem akkreditált, így a beteg nem számít hivatalosan koronavírusos fertőzöttnek, ugyanakkor az egész család továbbra is önkéntes karanténban maradt a nyaralóban. A hivatalos laboreredményre még várni kell a lellei eset kapcsán.

Friss:

Cikkünk megjelenése után elértük telefonon Kenéz Istvánt, Balatonlelle polgármesterét, aki elmondta, a koronavírusos betegről a tájékoztatást péntek délben kapta az ÁNTSZ-től. Úgy tudja, egy budapesti lakóhelyű családról van szó, akik a napokban költöztek le egy balatonlellei apartmanházba.

A polgármester kiemelte: nagy óvatosságra, és fegyelemre van szükség, hogy a vírus ne terjedjen jobban. Ehhez, és települése biztonságához úgy járulhat mindenki hozzá, ha a bejelentett lakóhelyén vészeli át ezt az időszakot.

 

Tisztelt Balatonlelleiek!

Tájékoztatom Önöket arról, hogy Balatonlellén is van egy olyan állampolgár, akinek vírustesztje pozitív lett. Ellenőrzés, megfigyelés és karantén veszi körül. Sokan vannak olyanok is, akik az elmúlt napokban, hetekben érkeztek haza a járvánnyal érintett országokból. Kényszer intézkedéseket nem áll módunkban velük szemben foganatosítani, de arra kérjük őket, hogy embertársaik egészségének megóvása miatt válasszák az önkéntes karantént! Ennyi felelősség mindenkiben kell, hogy legyen!

Az Önkormányzat, az Alapszolgáltatás munkatársai mindenben állnak rendelkezésükre, segítségükre az önként vállalt karantén alatt. Kérjük, éljenek a felkínált lehetőségekkel, mert hiába minden óvintézkedés, szigorítás, ha nem tartjuk be a szabályokat! A legfontosabb pedig az kell, hogy legyen, hogy mindannyian másokért is felelősek vagyunk.

Viselkedjünk felnőtt módon ebben a nehéz helyzetben és segítsük egymást a bajban! Életünk csak egy van, nem játszhatunk felelőtlenül mások egészségével, életével!

Bízom abban, hogy képesek leszünk összefogni és tenni azért, hogy minél kevesebb ember kerüljön bajba!

Tisztelettel: Kenéz István

polgármester

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában