Egy mindenkiért

2020.04.13. 14:00

Egy nagy közösségi karantén alakult ki, amiben mindenki áldozatkész

Minden nap meghallgatja a Somogyi Hírlap kérdését az Operatív Törzs aktuális közvetítésein visnyeszéplaki olvasónk, Bódis Éva. Így jutott arra a gondolatra, hogy rajtunk keresztül ő is elmondaná véleményét.

K.G.

Rokona egy külföldi fenntartású, magyar, egyébként nem somogyi egészségügyi intézményben dolgozik, s úgy tudja, hogy a külföldi tulajdonlás miatt ők nem részesülnek abban a plusz 500 ezer forintos juttatásban, amelyet a kormány megígért minden egészségügyi dolgozónak az idén a koronavírus-járvány alatt nyújtott helytállásuk elismeréseként.

Úgy gondolja, hogy a rokona ugyanúgy a hazai egészségügyi állományhoz tartozik, mint az állami kórházakban munkálkodók, ugyanolyan áldozatkészen dolgozik, s olyan betegeket kell gondoznia nap mint nap, akik idősek és súlyos, krónikus betegséggel küzdenek, tehát a veszélyeztetettek közé tartoznak.

Bódis Éva véleménye szerint a kormány intézkedései megnyugtatóak, de az általa elmondott szempontra szeretné felhívni a figyelmet. Őstermelőként dolgozik Visnyeszéplakon, ahol összetartó, erős közösség él a Zselicben. Most úgyszólván, egy nagy közösségi karantént alakítottak ki, mert közösen ügyelnek arra, hogy elkerüljék a fertőzésveszélyt az itt élők. A tavaszi mezőgazdasági munkák azonban nem maradnak el a járványveszély miatt, a napokban is kint dolgoztak a földeken, és természetesen örömüket lelték a közös munkában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában