elfogadás

2020.04.06. 06:00

Együtt buzdítottak elfogadásra

A Marcali Római Katolikus Egyházközség közösségi házában rendezték meg a Kaposvári Egyházmegye soron következő továbbképzését, melyet papok és világi hitoktatók részére szerveztek.

Kiss Kálmán

A Szombathelyi Egyházmegyéből érkezett Orsos Zoltán, Celldömölk-alsósági plébános és Sziráki Péter, a zalaegerszegi Munkácsy szakgimnázium testnevelő tanára napjaink egyik legégetőbb kérdésével, a kirekesztéssel foglalkozott.

A Mi a capuccino project? című előadás a magyarok-cigányok közötti viszonyra kívánta ráirányítani a figyelmet.

A Lovásziban született Orsos Zoltán cigány származású és hátrányos helyzetből indulva, sok tanulással, szorgalommal küzdötte fel magát, s választotta élethivatásának a papi szolgálatot. Sziráki Péter nem csak pedagógus, hanem evangelizációs zenész is, öt gyermek édesapja és több mint tíz évvel ezelőtt hozta létre a Rád Találtam Dicsőítő Csoportot.

A két előadó szerencsésen találkozott össze és hitelesen tudták átadni tapasztalataikat, s ráirányították a hallgatóság figyelmét arra is, hogy a kirekesztés, az előítélet, rasszizmus emberéleteket tehet tönkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában