Járványügy Somogyban

2020.04.10. 09:00

A nehéz körülmények ellenére is bizakodnak

– Nagy szerencsém van, hogy a gondomat viselik, ezért most csak éppen ennyit kell mozognom, amíg eljutok a nappaliból a konyhába – mutatta a 80. életévében járó Bátori Ilona, akit a gondozója látogatott meg kadarkúti otthonában.

K.G.

Fotó: TIBOR KOVACS

Az idős hölgy építészként dolgozott Erdélyben, és a férje halála után a gyermekei hozták át a határon, hogy ne maradjon egyedül. Nehezen viseli a járvány okozta fenyegetettséget.

– Az idősek együttérzőek és hálásak, betartják a járványügyi szabályokat, de félelem helyett inkább bizakodóak – mondta a munkájáról Kiss Csilla családsegítő. – Kedvesek és aranyosak, különleges kívánságaik nincsenek. Türelmesek, ha éppen nincs meg az, amit kértek tőlünk. Élelmiszert és gyógyszert szerzünk be, postai ügyintézésben segítünk.

Sörös Gabriella, a kadarkúti szociális alapszolgáltatási központ vezetője azt tapasztalta, hogy az idősek a mostani helyzetben még több törődést igényelnek. Házi gondozásban Kadarkúton 30, Kisasszondon 9 rászorulót részesítenek, de rajtuk kívül most naponta még hat-nyolc 65 éven felüli nyugdíjas igényel segítséget.

– Akinek tudunk, segítünk, inkább az a probléma, hogy még mindig vannak, akik nehezen szánják rá magukat arra, hogy segítséget kérjenek – mondta Karsai József polgármester. – Most egy plusz autót állítottunk üzembe, amivel eddig az iskolásokat szállítottuk, de most erre a kocsira inkább az időseknek van szükségük.

A közeljövőben megépülő, modern egészségközpont nagyobb biztonságot ad majd a faluban, erre 299 millió forint pályázati támogatást nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában