Járványügy Somogyban

2020.04.11. 15:30

Hírek röviden: egyre több segítség érkezik a rászorulóknak

Kövesse velünk percről-percre a történéseket, nézze meg hogy küzd Somogy a koronavírus ellen!

Sonline

20:00

Sokan rohamozták meg a boltokat. Az előző év időszakához képest Somogyban 9,7%-al több terméket vásároltunk.

Összesítették a pánikvásárlások vidéki statisztikáit, így megyékre lebontva kimutatható, hogy hol rohanták meg az emberek leginkább a boltokat, és ennek hatására mennyivel növekedett az idei kiskereskedelmi forgalom. Somogy átlagosan spájzolt.

19:34

A Tüskevár koreográfiáját tanulhatjuk el Zsíros Lindától.

18:40

Siófokon a helyi rendeletek alapján maszkban telt a nagypéntek.

 

17:50

Még érkeznek szerkesztőségünkbe a reggeli sorokról készült fotók. Olvasóink közül sokan jelezték, hogy a várható tömeg miatt napokkal ezelőtt bevásároltak, vagy inkább otthon maradtak.

15:30

Balaton

Balatonlelle plébánosa nyitott autóból szenteli majd meg húsvétvasárnap a húsvéti ételeket. Balatonlelle, Balatonboglár és Látrány utcáit járja végig autójával Szűcs Imre atya.

15:00

Megszólaltak a Siófok KC sportolói az MKSZ döntés után

A döntés értelmében a felfüggesztett idény kapcsán helyezéseket nem állapított meg a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége a 2019/2020-as idény valamennyi, az MKSZ és a megyei kézilabda-szövetség által rendezett mérkőzések után.

Az egészség a legfontosabb, így ezekben a nehéz időkben a bajnokság beszüntetése egy jó döntés volt. De nem így! Nem lehet egy tollvonással eltörölni sok-sok ember közel egy éves munkáját. Ez egyszerűen #nemfair! Jelenleg mély csalódottságot érzek legbelül. Idén mindenünket kitettük a pályára, fantasztikus csapatot és közösséget formáltunk. Nagy győzelmeket arattunk, keményen dolgoztunk, és úton voltunk a siker felé. A BL-indulás volt az álmunk, történelmet szerettünk volna írni, de ezt most elvették tőlünk egy szempillantás alatt. Még egyszer mondom, ez így #nemfair!„ – nyilatkozta Andrea Kobetic.

“Természetesen abszolút egyetértek azzal, hogy befejezettnek nyilvánítják a bajnokságot. Az emberek egészsége mindennél fontosabb! A módjával viszont már nagyon nem értek egyet! 18 mérkőzést lejátszottunk a 26-ból, és most a tavalyi év eredményeit veszik számításba, ez számomra teljesen érthetetlen. Miért nem vettek példát más ligáról, például Dániáról vagy Norvégiáról? Két éves szerződésem van a Siófokkal, a mi közös álmunk a Bajnokok Ligája volt. Természetesen továbbra is mindent meg fogok tenni a klubért, mindegy hogyan hívják a sorozatot, legyen az Bajnokok Ligája vagy EHF-kupa. Egy álom most összetört, mert megérdemeltük volna a BL-helyet, megdolgoztunk érte! Most egyelőre várjuk, hogy az EHF milyen döntést hoz. Én személy szerint edzek tovább amennyit csak tudok, ha véget érnek ezek az nehéz mindennapok, akkor szeretnék a lehető legjobb formában lenni.” – nyilatkozta Simone Böhme.

”Meglepődtem a döntés hallatán, csalódott vagyok mert a felkészüléstől kezdve rengeteget dolgoztunk mi játékosok, edzők, stábtagok, a klubban mindenki azért, hogy a céljainkat megvalósíthassuk. Most úgy érzem, hogy minden kárbavész. Nem túlzás azt állítanom, hogy szomorúságot, csalódottságot , elkeseredettséget tapasztalok a csapattársaimon illetve a klub dolgozóin is. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a teljesítményünkkel megmutassuk és bebizonyítsuk, hogy milyen erőt képviselünk. Összetartó csapat vagyunk és képesek vagyunk egy újabb remek szezont produkálni. Nem adjuk fel, Szikit idézve nyertünk nagy csatákat, bízom a csapatban, a klubban, és természetesen alig várom, hogy ismét minden a régi legyen.„ – mondta Hársfalvi Júlia.

14:00

A vírus ellenére sem állnak le a beruházással

Elkezdődött az új Interspar építése a megyeszékhelyen, a teljes beruházás értéke mintegy ötmilliárd forint. Az áruház közel 50 ezer négyzetméteres telken épül fel.

13:20

Szita Károly ünnepi beszédében, ebben a rendkívüli időben is bízva húsvét üzenetében, egy tisztább és jobb világ megteremtésének lehetőségét, egymás segítését, bizalom és bátorság fontosságát emelte ki.

12:00

Fonyód

11:15

Mindannyiunk élete más ritmusban zajlik, így van ez Kormos Marcell-lel is, aki évek óta gyárt videókat YouTube-ra „KMarci” néven, és jelenleg több, mint 27.000-en követik munkásságát.

Marcell bővebben is beszámolt átalakult napjairól, melyről ide kattintva olvashatsz.

10:15

Csököly

Helyi családokhoz érkezett az adomány liszt.

9:24

Ekkora sor volt 7:30-kor az egyik kaposvári szupermarketben.

Fotó: Pálfi Zsuzsanna

9:00

Kaposvár

A Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium diákjainak tett felajánlást kettő cég, ingyen laptopokkal segítik a tanulók online oktatását.

A járvány miatt kialakult erőt próbáló időkben nem csak a pedagógusoknak van szüksége segítségre, de a tanulóknak is, különösen azoknak, akik nem rendelkeznek otthon olyan eszközökkel, amivel részt tudnak venni az online oktatásban. Ebben segítenek azok a felajánlások, amit a Kaposvári Városfejlesztési Nonprofit Kft. valamint az Alternatíva Komplex Szolgáltató Egyesület tett.

8:30

Olvasóink jelezték, hogy sosem látott sorok kígyóznak több kaposvári bevásárlóközpont pénztáránál.

Éppen te is sorban állsz? Várjuk fotódat a [email protected] e-mail címre!

Korábbi cikkünk a témával kapcsolatban:

Nem csak az életet, az ételt is tanuljuk becsülni most

A járvány kezdetén kétszer-háromszor annyi élelmiszert vásároltak az emberek, mint karácsonykor. Hozzáértők szerint a pánikvásárlások alkalmával nem csak tartós élelmiszerekből, hanem gyorsan romló ételekből is bespájzoltak az emberek. Utóbbi jelentős része mostanra a szemetesben végezte.

7:00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában