lábadozó ragadozó

2020.04.03. 16:07

Jó kezekbe került a sérült bagoly

Molli, a macskabagoly az új lakója a petesmalmi vidraparknak. Az éjszakai ragadozó madár a hétvégén került Balogh Mártához.

Góz Lilla

fbt

– Egy édesanya hívott fel, hogy bajba került a gyönyörű madár. Egy negyedik emeleti ablakot fejelt le a bagoly Nagyatádon, s ezután a szülő a két gyermekével elhozta hozzánk a sérült ragadozót – mondta el lapunknak Balogh Márta, a petesmalmi vidrapark vezetője. Mint kiderült, Molli agyrázkódást szenvedett és egy ödéma alakult ki a szeménél, amely lassan, de szépen húzódik most már össze.

– A szobában egy doboz sötétjében pihentetjük. Szerencsére jó az étvágya, előszeretettel fogyasztja a csirkeszívet és zúzát – tette hozzá alkalmi gondozója. A tervek szerint, amint állapota megfelelő lesz, szabadon engedik.

Molli már a második macskabagoly, aki a vidraparkban gyógyul. – Jó pár évvel ezelőtt, mikor elkezdtem a parkot, akkor került hozzám egy macskabagoly-fióka, sikerrel neveltük fel – jegyezte meg Balogh Márta.

A macskabagoly öt-tíz évig él, de a legidősebb, szabadon élő példány 18 évesen pusztult el. Fogságban volt példa 27 éves példányra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában