Járványügy Somogyban

2020.04.27. 13:00

Katonák gyermekeinek felügyeletét látnák el?

Katonacsaládok gyermekei érkezhetnek a megyeszékhely üres iskoláiba, miközben a tanulók és tanáraik a digitális oktatásban vesznek részt.

K.G.

Szamosújvár, 2012. április 24. Délutáni tanítási órán vesznek részt diákok a Mezõségi Téka Szórványkollégiumban, a romániai Szamosújváron (Gherla). Romániából a magyarság megmaradását és fejlõdését szolgáló 11 oktatási és mûvelõdési intézmény és 5 program került fel a nemzeti jelentõségû intézmények listájára 2012 februárjában. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Információink szerint pedagógusok olyan e-mailt kaptak, miszerint a katonák gyermekeinek felügyeletét reggel fél nyolctól egészen késő estig kell ellátni. Megkerestünk több kaposvári általános iskolát, ahol nem cáfolták ezeket az értesüléseket, de az igazgatók nem akartak nyilatkozni. Úgy tudjuk, hogy kevés gyermekről van szó, ezért kézenfekvő, hogy azok a katonacsaládok lehetnek érintettek, ahol a szülők a koronavírus elleni védekezésben vesznek részt.

Megkerestük a Kaposvári Tankerületet, ahol nem kommentálták az értesüléseinket. A vészhelyzet idején már felmérték a kollégiumi és iskolai helyeket is, de arról nincs tudomásuk az érintetteknek, hogy mikor és hány gyermek érkezhet.

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában