Járványügy Somogyban

2020.04.22. 11:50

Megerősített szolgálattal készülnek a polgárőrségnél

A polgárőrök szükség esetén a hétvégén újra megerősített szolgálatban látják el a feladatot. Megyénkben pillanatnyilag csaknem 800 önkéntes bűnmegelőző fogható hadra.

Harsányi Miklós

– Somogyban közel 2400 regisztrált polgárőr van – közölte Poór Gyula, a megyei polgárőrszövetség elnöke. – A koronavírus járványhelyzet miatt azonban kifejezett kérésünk, hogy a 65 év felettiek most ne vegyenek részt a szolgálatban. Számos fiatalabb tagunk a munka miatt nem tud rendszeres szolgálatot adni, ám a szükséges járőrpáros így is rendelkezésre áll.

Az elnök hangsúlyozta: ha a kormány a hétvégén ismét az önkormányzatok döntésére bízza a helyi kijárási szabályok szigorítását, akkor a somogyi településeken a szokásosnál több polgárőr lesz ismét jelen. Erre készülnek majd a május elsejei hosszú hétvégén is. Poór Gyula a legfrissebb tapasztalatokra utalva azt mondta: a lakosság az esetek 99 százalékában elfogadja az önkéntes bűnmegelőzők felszólítását. Néhányan azonban ellenkeznek, ezért a polgárőrök ilyenkor rendőrt hívhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában