Járványügy Somogyban

2020.04.19. 18:00

Mindent felhasználnak a fertőzés elkerülésére

Saját maguk oldják meg a hatékony védekezést a Nyitott Kapu Gondozási Központ dolgozói. Mivel a szociális intézményekben már kötelező a szájmaszk használata, gyártásba kezdtek az intézmény dolgozói.

Koszorus Rita

– Eddig is készültek maszkok – mondta Nagy Bernadett Beáta intézményvezető. – Kolléganőnk egymaga nem tudta előállítani a szükséges mennyiséget. Emellett saját gyártású fertőtlenítőszert is készítettek a dolgozók maguknak és ellátottaiknak.

Ezt a Gyenesei István által felajánlott 73 százalékos pálinkából állították elő. Az intézményben nagy hangsúlyt fektetnek a megelőzésre, a járvány időszakában csak azok hagyhatják el a központot, akik dolgozni mennek, vagy igazolásuk van az alkalmi munkavégzésről. Ha pedig valakinek halaszthatatlan dolga van, amelyet az intézmény munkatársai nem tudnak helyette elintézni, délelőtt mehet el, de meghatározott időpontig vissza is kell érkezni. Ilyenkor fertőtlenítés és fürdés következik, de naponta többször mérik az ellátottak hőmérsékletét is, hogy így szűrjék ki a megbetegedéseket. Eddig nem volt példa fertőzésre a Nyitott Kapu Gondozási Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában