Járványügy Somogyban

2020.04.14. 17:30

Papírszívekkel pumpálnak erőt az egészségügyi dolgozók napjaiba

Valamennyi ház ablakán piros szív virít a kaposvári Szombathely utcában. Az orvosok koronavírus elleni küzdelmét és áldozatos munkáját köszönik meg így az ott lakók, két kislány jóvoltából.

Turbéki Bernadett

Forrás: illusztráció

– Anyukám olvasta, hogy ha együttérzünk az orvosokkal, egészségügyi dolgozókkal, köszönetképpen rakjunk ki egy papírszívet az ablakunkba – mondta Burucz Lili.

– Meglepődve láttuk, hogy mi voltunk az egyedüliek az utcában, akinél kint volt a szív – tette hozzá Pék Luca. – Ezért nekiláttunk a szívecskék gyártásának, és ketten megfogalmaztunk egy levelet, amelyben arra kértük az utcában lakókat, hogy ők is tegyék ki az általunk készített szíveket, és esténként tapsoljanak velünk az ablakban.

Negyvenhat szívecskét osztottak így szét a lányok, s azóta a Szombathely utcában mind a tizenkét ház lakásainak ablakán piroslik egy-egy szív az egészségügyben dolgozók előtt tisztelegve.

– Nagyon büszke vagyok a lányokra, és még büszkébb voltam, amikor az utcában lakók mindegyike kitette a papírszívecskét, sőt sokuk még a közösségi oldalára is kirakta a gyerekeink kezdeményezését – mondta Pék Diana, Luca édesanyja.

– A lányom minden olyan ötletét támogatom, amellyel nem tesz kárt magában – tette hozzá vidáman Burucz Julianna, Lili édesanyja. – Utoljára egy futóversenyre nevezett úgy, hogy első lesz, mert szeretett volna bent lenni az újságban. Az a bravúr nem sikerült, de most teljesül az álma, igaz másképpen, mint ahogy eltervezte – nevetett az édesanya. Pék Diana szerint a lányoknak lesz más projektje is, és ahogy őket ismeri, biztos benne, hogy arra sem kell sokat várni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában