épülés

2020.04.25. 06:00

Tornyos erődöt emelnek a simonfai ovisoknak

A koronavírus-járvány alatt is javában zajlik a Zselici Vadvirág Óvoda felújítása Simonfán.

Harsányi Miklós

Fotó: TIBOR KOVACS

A napokban napelemet is felszerelnek az épületre, melynek rendbetételére összesen 25 millió forintot fordítanak.

Az óvoda kong az ürességtől, az elrendelt bezárások óta a gyermekek hetek óta otthon vannak. A felújítást a kényszerű szünet miatt előrébb hozták, a hét közepén a kerítést építik. A munkások kedden egy földfúróval az oszlopoknak készítették elő a helyet. Bodrog Gábor polgármester azt mondta: az önkormányzat egy csaknem 500 négyzetméteres földdarabot vásárolt, így tovább nő az udvar területe.

– Ide állítjuk fel a 160 méter hosszú kerítést, melynek a fémelemei már megérkeztek – folytatta. – Az épületre egy 18 kilowatt teljesítményű napelemet szerelünk fel, s a fűtéskorszerűsítésére is lehetőségünk nyílik. Gázról villanyfűtésre térünk át, számításunk szerint ezzel évente közel 800 ezer forintot takarítunk meg. A csoportszobákon és a tornaszobán kívül irodát, a mosdókat és a konyhát is modern berendezéssel fűtjük majd, a kivitelező cég munkatársai a villanykazánt már beszerelték.

Negyven helyi, illetve simonfai, bőszénfai, zselickisfaludi és zselicszentpáli gyermek jár az intézménybe. Bodrog Gábor azt mondta: az elrendelt szünet alatt is állandó ügyelet van az óvodában.

A felújítás során az udvar szépítésére, korszerűsítésére is gondolnak. Hamarosan új kültéri játékokat állítanak fel: a dupla tornyos csúszdás erődön kívül négyszemélyes hinta, fahomokozó és rúgós játék várja majd az apróságokat.

Otthoni fejlesztés

Az önkormányzat gondoskodik a gyermekek étkeztetéséről. Felmérték az igényeket, s amelyik család igényli, oda minden munkanap kiviszik az ebédet. Az intézményben három óvónő dolgozik. Drahos Györgyi óvodavezetőtől tudjuk: a gyermekekkel és szülőkkel folyamatosan tartják a kapcsolatot. Így az ovisok újabb verset, mondókát tanulhatnak, a húsvétra készülnek. A legnagyobb közösségi portálon naponta újabb játékos feladatokat kapnak a gyermekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában