megújulás

2020.04.06. 06:00

Ugyan nem közösen, de elültették a facsemetéket

Nem maradt el a faültetés Kaszóban. Az Országos Erdészeti Egyesület Kaszói Helyi Csoportja a Kaszó Zrt. támogatásával faültetési akciót tervezett 2020. áprilisára a somogyi település belterületén.

Góz Lilla

A járványügyi helyzetre való tekintettel a közösségi esemény természetesen elmaradt, de a kiemelt facsemetéket mindenféleképpen el kellett ültetni. Ezért szűkebb körben 42 sorfát helyeztek a földbe a napokban a helyi csoport tagjai és az erdőgazdaság dolgozói.

Összesen tizennégy nyír, tíz hegyi juhar, hat korai juhar, öt-öt szürke nyár és kocsányos tölgy, valamint kettő vénic-szil találta meg végleges helyét az erdőgazdaság üdülőjének park­jában és az erdei vasúthoz vezető út környezetében.

A fákat az erdőgazdaság bördeci csemetekertjében iskolázták, három- és ötévesek, méretük másfél és három méter között van. A településre belátogató hívatlan vendégek, a szarvasok miatt minden csemete egyedi védelmet kapott. A tervek szerint 2020 őszén tovább folytatják a faültetéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában