Járványügy Somogyban

2020.04.04. 06:00

Valamennyi óraadó tanárra szükség van

Egyetlen somogyi óraadó tanár sem veszítette el állását a digitális oktatás bevezetése miatt.

Marosi Gábor

A Siófoki Tankerületi Központban arról tájékoztatták lapunkat, hogy a négy járásban 98 óraadót alkalmaznak, akik a tantermen kívüli, digitális munkarendben is részt vesznek. A távoktatás miatt senkivel sem bontottak szerződést. A Kaposvári Tankerületi Központ is arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy minden óraadó tanár ellátja feladatát. A hozzájuk tartozó intézményekben összesen százhetvenkilenc óraadóval kötöttek megbízási szerződést, a tankerületi központ pedig eddig egyet sem bontott fel és nem is tervezi a jövőben.

Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola főigazgatója elmondta: a Kodály-iskolához tartozó tizenkét intézményben összesen tizennégy óraadó tanárt alkalmaznak. A pedagógusok ugyanúgy részt vesznek a digitális oktatásban, mint a főállásúak. Hozzátette: a jelenleg érvényes tanítási folyamatban nélkülözhetetlen az óraadók munkája, ezért senkivel sem szándékoznak szerződést bontani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában