Járványügy Somogyban

2020.05.03. 18:00

Gyümölcsöt osztottak Nagybajomban

Önkéntes segítő szájmaszkos fiatalok hordtak szét több mint félezer egészségcsomagot Nagybajomban. Gyümölcsöket és a belőlük készült százszázalékos üdítőt adományozott egy helyi vállalkozás a város részére. Az akcióban azok a családok juthattak élelmiszeradományhoz, ahol 14 évnél fiatalabb gyermek él.

Andricz Gabriella

A nejlonzacskóba csomagolt vitamin-utánpótlás mellett kis cetlin hívja fel a város a figyelmet az otthonmaradásra, és az egymásra való odafigyelés fontosságára ebben a nehéz időszakban.

– Több mint 200 család, közel 500 gyermek részesült a felajánlásban, amelyet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Balaton Ker-Tész Szövetkezet Nagybajomi Telephelye adományozott a város önkormányzatának. Az alapszolgáltatási központ munkatársainak és a helyi Alternaiv Egyesület önkéntes fiataljainak köszönhetően jutottak el a csomagok a megfelelő helyre – mondta el György-Dávid Nikoletta, az alapszolgáltatási központ vezetője. Az iskolai tanítási napokon az iskolakonyhát üzemeltető Vendégváró Kft. is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy egészségesen étkezzenek a település oktatási intézményeibe járó gyermekek, ehhez a mindennapi gyümölcsforrás elengedhetetlen.

– Nem az volt a célunk, hogy többhavi vitaminforrást csomagoljunk egy egész család számára, hiszen a hozzánk érkezett szállítmány mennyisége ezt nem tette lehetővé, hanem hogy minél több emberhez eljusson a város gondoskodása, a gesztus, hogy figyeljünk egymásra. Most elsősorban az otthon rekedt fiatalokról való gondoskodásra hívtuk fel a figyelmet – folytatta a vezető. Az Alternaiv Egyesület önkéntesei elmondták, hogy a gyerekek és a szüleik hálásan és örömmel fogadták a felajánlást, és megállapították, hogy sokan otthon vannak, betartják az előírt szabályokat, és tapasztalhatóan az utakon is kisebb a forgalom.

– Bevetésre készen állunk, várjuk, ha szükség lesz a segítségünkre, jó érzés a település lakóin segíteni, és bebizonyítani, hogy az összetartás fontos dolog – mondták el lapunknak egybehangzóan a fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában