élelmezés

2020.05.30. 18:00

Bezárt menzákon nincs haszon

Kevesebben étkeznek az online oktatás óta a konyhákon és az éttermekben sincs sok vendég, hiába nyithattak újra.

Góz Lilla

A beszállítók nagyon nehéz helyzetben vannak, a pékárukból, zöldségekből és a húskészítményekből is jóval kevesebb fogy, mint a koronavírus előtti időszakban.

A somogyjádi iskola konyhájának forgalma a koronavírus megjelenése óta harminc százalékkal csökkent. – Mióta online oktatás van, nincs háromszori gyermekétkeztetés, az önkormányzat a napi egyszeri meleg ételt biztosítja a helyi és környékbeli tanulóknak – mondta el Pánger Tímea, a Somogyjádi Sportcsarnok Nonprofit Kft. ügyvezetője. – A konyháknak komoly tervezést igényel a főzéshez szükséges alapanyagok beszerzése. Van, aki csak egy meghatározott összeghatár felett szállít ki, a másik beszállító viszont engedett a kiszállítás díjából, és olyan is akad, aki azt kérte, hogy heti három helyett csak heti egyszer jöhessen hozzánk az alapanyagokkal – mondta el Pánger Tímea. Megjegyezte: próbálnak alkalmazkodni a helyzethez és mindent megtesznek azért, hogy segítsék a beszállítóikat.

– A koronavírus-járvány óta a kiszállításaink utáni forgalom nyolcvan százaléka kiesett – mondta el Borbély András, a Vitamin Nagyker üzletvezetője. Hozzátette: se az iskolai konyhákra, se a sulibüfékbe nem tudnak zöldséget szállítani, mert azok bezártak. – Azt tapasztaljuk, hogy kevés a vendég, az éttermek is csak minimálisat rendelnek, óvatosan vásárolunk mi is zöldségeket, mert a felvevőpiac nem akkora, mint korábban – jegyezte meg az üzletvezető.

– Nem kell szállítanunk se az iskolai konyhákra, se a büfékbe. Az éttermek is most éledeznek csak, a forgalmuk minimális – mondta el Ojtó Lajos, a Slendy Pékség tulajdonosa. Megjegyezte: a legtöbben még mindig házhoz rendelnek a vendéglátóhelyekről, ilyenkor pedig nem kérnek hozzá pékárut, hanem megveszik maguk.

– Elindítottuk a lakossági kiszállítást, háromezer forint felett minden hétköznap házhoz visszük a péksüteményt, a tortát vagy élelmiszereket – tette hozzá Ojtó Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában